Tvära kast...

När jag nu att han bott hos mamma (på pappret) och efter 2 år äntligen skriver mig i Jönköping från 1 jan så sker förändringar som heter duga. För ca 1 månad sedan skulle jag o Eva-Maria ABSOLUT inte lämna Jönköping utan skulle minsann bo kvar här några år framöver. Trodde vi ja. Sen började vi diskutera lite att det var en bit hem till hennes syskon o en bit hem till både hennes föräldrar o min mamma o en del kompisar o lite krångligt med bröllopsplaneringen när värdarna bor i Uddevalla o vi bor här.

Så vi började för kanske 2 veckor sedan tala lite smått om att man kanske skulle flytta tillbaka trots allt. Jag hade på jobbintervjun hos Poståkeriet sagt att jag tänkte bo kvar i Jkpg o skulle börja jobba där som chaufför den 18 febr. Men jag skickade en del ansökningar till olika företag o sökte som transportledare/trafikledare o fick napp hos en Schenkeråkare i Uddevalla, Gert Stahlgårds Åkeri.

Så vips kommer vi överge Jönköping o Småland igen o styra kosan mot Uddevalla o Bohuslän (vet att det egentligen är Västra Götalands Län, men kommer alltid innerst inne se mig som Bohusläning). Gjorde en bra överenskommelse med Poståkeriet Jönköping och kan därmed börja i Uddevalla redan den 25 febr.

Känns härligt att få ett jobb som är relevant till utbildningen. Har känts lite tråkigt faktisk att gå tillbaka till ett chaufförsjobb efter 2 års studier, även om jag trivs skitbra på vägarna oxå.

1 april får vi dessutom en 2a i Uddevalla på 51 kvm. Jättefin o nytapetserad. Eva-Maria bodde i samma hus när vi träffades, så nu flyttar vi bara in en våning under hennes gamla lägenhet =) Så fram tills dess blir det pendling 3,5 mil (enkel väg) från hennes föräldrar som gäller.

Ja, det händer en hel del i livet utan att man kan vara säker. Men vågar man bara släppa taget lite så ordnar sig det mesta av sig självt. Nu är det bara ett jobb åt E-M som behövs, men vi har en hel del krokar ute så det skall nog ordna sig oxå.

Svisch Svosch!

Fet(t)isdagen

ojojoj, nu börjar det bli överkurs med 2 inlägg på samma dag =)
Tänkte summera lite av vad som hänt det sista.

Sedan förlovningen har väldigt många kontaktat oss o grattat o haft sig. Vi är jätteglada. Sen har vi givetvis börjat planera för bröllopet. Finns tokmycket man kan göra.

I lördags (2/2) som är vår årsdag var vi på bröllop för Emelie & Jocke. Jättefint var det.
Nyfallen snö, stårlande solsken så snön glimmade o alla vara glada o lyckliga. Sedan vidtog en fest i kyrkan där jag o Eva-Maria var med som värdar ihop med några andra. Tror o hoppas att de flesta var väldigt nöjda iaf.

Så nu när all planering för E&J:s brollp är över kan vi ta itu med vårt eget, vilket vi gjort med besked.
I lördags under festpausen bokade vi in ett möte med vigselförrättaren Thomas Granath.
Så söndags efter gudstjänsten satt vi ner med pastorn o tjötate lite o bokade upp honom + Pingstkyrkan. Tänkte först haft det som vigsellokal, men vi har ändrat oss lite o lägger nog festen där trots allt jobb o bök osv med bänkar som skall flyttas ut ut kyrksalen o sen in igen.
Måndags svängde vi förbi den tilltänkta vigsellokalen. Knackade på o frågade om vi fick titta i den osv. En vaktmästare följde med oss runt o visade lokalen o gav lite tips på utsmyckning osv. Så vi bokade den samtidigt oxå.

Sen var det dags hämta upp en av värdarna o så skulle införskaffa material till våra inbjudningskort. Så vi hittade en massa bra o användbart material till ett jättebra pris. Gick även en kortis till Hemtex o hittade finfina ljushållare som vi kan ha till bordsdekorationerna med 70% rabatt. Perfekt.

Lyckades tom att under dagen knö in ett möte med min cateringfirman som kom med massa bra tips o idéer.

Så följande är avbockat efter helgen:
* Prelle
* Kôrka
* Festlokal
* Inbjudningskortsmaterial
* Dekoration
* Käk


Så till rubriken. Fet(t)isdagen. Såååååå underbart är det. En hel dag när man får svulla huuuuuur mycket semlor man vill. Det måste ju vara där ifrån som det kommer. Fett som i käka fett med semlor. Eller?

Så kila nu iväg o införskaffa ett helg gäng. Själv skall jag göra egna åt mig o Eva-Maria.

Förlovningsannonserna

Har varit lite lätt kass på att producera blogginlägg det sista, men det har berott på¨att jag väntat in förlovningsannonserna så jag kan lägga in dem.

image12 
Införd i Dagen 080117

image17
Införd i TTELA 080119

 image14
Införd i Bohusläningen 080119